Ce este si cum functioneaza TrageriLaSorti.ro

TrageriLaSorti.ro este serviciul care garanteaza transparenta si corectitudinea extargerilor castigatorilor la concursuri si promotii din Romania.

Extragerile efectuate prin TrageriLaSorti.ro ofera organizatorilor si participantilor urmatoarele garantii:

1. Garantia neutralitatii

Dupa ce organizatorul incarca lista de participanti, tot procesul se desfasoara pe serverele TrageriLaSorti.ro, fara interventie umana. Acest lucru garanteaza o extragere impartiala. Software-ul dezvoltat de noi ia in calcul atat sansele multiple pe care le pot avea participantii cat si, conform optiunii organizatorului, excluderea castigatorilor din lista odata ce ei sunt extrasi (se evita cazul in care acelasi participant castiga mai multe premii)

2. Garantia ca fiecare participant care a indeplinit conditiile concursului a fost inscris in extragere.

Toate extragerile sunt salvate in Directorul de Extrageri si pot fi consultate oricand de participanti. Ei pot interoga baza de date in functie de identificatorul unic pe care il au in concursul respectiv (email, facebook user id, twitter username, etc) si sistemul le va spune exact daca au fost inclusi in extragere, cu cate sanse si daca au castigat vreun premiu.

in cazul in care un utilizator nu se regaseste in lista, desi considera ca a indeplinit conditiile concursului petru care a fost efectuata extragerea, are la dispozitie datele de contact ale organizatorului unde poate primi lamuriri referitor la excluderea lui din extragere.

3. Garantia egalitatii sanselor

TrageriLaSorti foloseste un dispozitiv bazat pe principiile fizicii cuantice pentru a genera numere aleatorii reale, necesare extragerii castigatorilor. Acest dispozitiv este omologat in acest sens de Oficiul Federal de Metrologie din Elvetia (METAS). Ce inseamna numere aleatorii "reale" si cu functioneaza acest dispozitiv?.

4. Identitatea organizatorului este verificata

Pentru a evita cazurile in care o persoana neautorizata efectueaza o extragere in numele unei firme cu care nu are nicio afiliere, TrageriLaSorti.ro verifica daca informatiile completate la crearea contului sunt reale. Astfel vei sti cu siguranta ca extragerile sunt efectuate de persoana/firma care apare in pagina extragerii din director.

Pentru organizatorii de concursuri: cum functioneaza?

 1. Pentru a folosi serviciul, trebuie sa te inregistrezi gratuit pe TrageriLaSorti.ro, folosind linkul "Contul meu" din partea dreapta sus a paginii principale.

 2. Pentru a efectua o extragere, apasa pe butonul "Extragere noua" din profilul tau si vei fi redirectionat catre pasul 1 din mecanismul de extragere.

 3. Pasul 1:

  • Alege o denumire descriptiva pentru extragerea ta. iti recomandam sa folosesti numele si URL-ul concursului, ca participantii sa recunoasca usor extragerea in directorul de extrageri.

  • Alege tipul extragerii:

   • Extragere publica: lista completa a participantilor si lista castigatorilor sunt vizibile in intregime Directorul de Extrageri.

   • Extragere protejata: lista participantilor nu apare in Directorul de Extrageri, dar participantii pot interoga baza de date pentru a verifica participarea lor in extragere, numarul de sanse si daca au fost printre castigatori. Lista castigatorilor este vizibila in intregime, la fel ca in cazul extragerilor publice.

   • Extragere privata: extragerea nu va fi salvata in Directorul de Extrageri. Lista de participanti si lista castigatorilor sunt accesibile doar din contul tau

   • Extragere "test": alege acest tip de extragere pentru a testa gratuit serviciul. Extragerea nu va fi salvata in Directorul de Extrageri

    

 4. Pasul 2: incarca lista de participanti.

  Prin lista de participanti se intelege lista de utilizatori validati, care au respectat toate conditiile de participare in concurs si deci au sanse de castig.

 5. Pasul 3: Verifica rezultatele procesarii.

  La acest pas ti se afiseaza rezultatele procesarii. Verifica daca numarul de participanti si numarul de identificatori pentru fiecare participant se potrivesc cu lista incarcata de tine.

 6. Pasul 4:

  Alege daca un participant poate castiga un singur premiu sau poate castiga premii multiple (in cazul in care are mai multe sanse de castig).

  Alege numarul de castigatori si, optional, denumirea fiecarui premiu.

 7. Pasul 5:

  Alege informatiile care vor fi afisate, pentru fiecare participant, in pagina cu rezultatele extragerii (poti alege sa afisezi username-ul dar nu si adresa de email, spre exemplu)

  Alege identificatorul pe baza caruia participantii vor putea interoga baza de date (adresa de email, spre exemplu).

 8. Pasul 6:

  Verifica informatiile introduse la pasii 1-6 si finalizeaza extragerea. Daca nu ai suficient credit prepaid in contul tau, la acest pas poti efectua reincarcarea contului, prin SMS sau card bancar, in functie de pretul extragerii.

 9. Pasul 7:

  Extragerea este efectuata si salvata in directorul de extrageri cu un link unic pe care il poti trimite participantilor sau publica pe site-ul concursului. Suma necesara extragerii este dedusa din creditul tau prepaid. 

 


Solicita un cont de organizator extrageri pe Trageri la Sorti »