Ce este și cum funcționează TrageriLaSorți.ro

TrageriLaSorti.ro este serviciul care garantează transparența și corectitudinea extargerilor câștigătorilor la concursuri și promoții din România.

Extragerile efectuate prin TrageriLaSorti.ro oferă organizatorilor și participanților următoarele garanții:

1. Garanția neutralității

După ce organizatorul încarcă lista de participanți, tot procesul se desfășoara pe serverele TrageriLaSorți.ro, fără intervenție umană. Acest lucru garantează o extragere imparțială. Software-ul dezvoltat de noi ia în calcul atât șansele multiple pe care le pot avea participanții cât și, conform opțiunii organizatorului, excluderea câștigătorilor din listă odată ce ei sunt extrași (se evită cazul în care același participant câștigă mai multe premii)

2. Garanția că fiecare participant care a îndeplinit condițiile concursului a fost înscris în extragere.

Toate extragerile sunt salvate în Directorul de Extrageri și pot fi consultate oricând de participanți. Ei pot interoga baza de date în funcție de identificatorul unic pe care îl au în concursul respectiv (email, facebook user id, twitter username, etc) și sistemul le va spune exact dacă au fost incluși în extragere, cu câte șanse și dacă au câștigat vreun premiu.

În cazul în care un utilizator nu se regăsește în listă, deși consideră că a îndeplinit condițiile concursului petru care a fost efectuată extragerea, are la dispoziție datele de contact ale organizatorului unde poate primi lămuriri referitor la excluderea lui din extragere.

3. Garanția egalității șanselor

TrageriLaSorți folosește un dispozitiv bazat pe principiile fizicii cuantice pentru a genera numere aleatorii reale, necesare extragerii câștigătorilor. Acest dispozitiv este omologat în acest sens de Oficiul Federal de Metrologie din Elveția (METAS). Ce înseamnă numere aleatorii "reale" și cu funcționează acest dispozitiv?.

4. Identitatea organizatorului este verificată

Pentru a evita cazurile în care o persoană neautorizată efectuează o extragere în numele unei firme cu care nu are nicio afiliere, TrageriLaSorti.ro verifică dacă informațiile completate la crearea contului sunt reale. Astfel vei ști cu siguranță că extragerile sunt efectuate de persoana/firma care apare în pagina extragerii din director.

Pentru organizatorii de concursuri: cum funcționează?

 1. Pentru a folosi serviciul, trebuie să te înregistrezi gratuit pe TrageriLaSorti.ro, folosind linkul "Contul meu" din partea dreapta sus a paginii principale.

 2. Pentru a efectua o extragere, apasă pe butonul "Extragere nouă" din profilul tău și vei fi redirecționat către pasul 1 din mecanismul de extragere.

 3. Pasul 1:

  • Alege o denumire descriptivă pentru extragerea ta. Îți recomandăm să folosești numele și URL-ul concursului, ca participanții să recunoască ușor extragerea in directorul de extrageri.

  • Alege tipul extragerii:

   • Extragere publică: lista completă a participanților și lista câștigătorilor sunt vizibile în întregime Directorul de Extrageri.

   • Extragere protejată: lista participanților nu apare în Directorul de Extrageri, dar participanții pot interoga baza de date pentru a verifica participarea lor în extragere, numărul de șanse și dacă au fost printre câștigători. Lista câștigătorilor este vizibilă în întregime, la fel ca în cazul extragerilor publice.

   • Extragere privată: extragerea nu va fi salvată în Directorul de Extrageri. Lista de participanți și lista câștigătorilor sunt accesibile doar din contul tău

   • Extragere "test": alege acest tip de extragere pentru a testa gratuit serviciul. Extragerea nu va fi salvată în Directorul de Extrageri

    

 4. Pasul 2: Încarcă lista de participanți.

  Prin listă de participanți se înțelege lista de utilizatori validați, care au respectat toate condițiile de participare în concurs și deci au șanse de câștig.

 5. Pasul 3: Verifică rezultatele procesării.

  La acest pas ți se afișează rezultatele procesării. Verifică dacă numărul de participanți și numărul de identificatori pentru fiecare participant se potrivesc cu lista încărcată de tine.

 6. Pasul 4:

  Alege dacă un participant poate câștiga un singur premiu sau poate câștiga premii multiple (în cazul în care are mai multe șanse de câștig).

  Alege numărul de câștigători și, opțional, denumirea fiecărui premiu.

 7. Pasul 5:

  Alege informațiile care vor fi afișate, pentru fiecare participant, în pagina cu rezultatele extragerii (poți alege să afișezi username-ul dar nu și adresa de email, spre exemplu)

  Alege identificatorul pe baza căruia participanții vor putea interoga baza de date (adresa de email, spre exemplu).

 8. Pasul 6:

  Verifica informațiile introduse la pașii 1-6 și finalizează extragerea. Dacă nu ai suficient credit prepaid în contul tău, la acest pas poți efectua reîncărcarea contului, prin SMS sau card bancar, în funcție de prețul extragerii.

 9. Pasul 7:

  Extragerea este efectuată și salvată în directorul de extrageri cu un link unic pe care îl poți trimite participanților sau publica pe site-ul concursului. Suma necesară extragerii este dedusă din creditul tău prepaid. 

 


Solicita un cont de organizator extrageri pe Trageri la Sorti »